Consultant REACH-verordening in Nederland

Wilt u een REACH-specialist vinden? Een ervaren adviseur REACH verordening?

Welkom bij REACH PRODUCT SAFETY. Vanuit Dordrecht voeren wij een REACH consultancy gespecialiseerd in de belangrijkste Europese chemische-stoffenwet. Onze REACH consultants zijn bekend met alle facetten van de REACH-verordening.

Wanneer is een REACH-registratie nodig? Welke stoffen zijn uitgezonderd van REACH-registratie? Hoe doe ik een REACH-registratie? Hoe lang duurt het om een REACH registratie te krijgen. Wat kost het registreren onder REACH? Op al dat soort vragen weten onze REACH-deskundigen de antwoorden.

Zie onze web page voor antwoorden op veel gestelde vragen. Maar wij staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden, want de REACH-verordening is complex.

Kunt u zonder REACH specialist?

REACH is een complexe verordening van honderden pagina’s. Belangrijkste element is de registratieplicht voor fabrikanten en importeurs van chemische stoffen. De REACH-registratie gebeurt bij het Europees Chemicaliën Agentschap.
Het is geen kwestie van een formulier invullen, was dat maar waar. Een registratiedossier is, wanneer het uitgeprint zou worden, een pak papier. Speciale software is ervoor nodig en trainingen om die software te gebruiken. Degene die de registratie doet heeft chemische en toxicologische kennis nodig. Grote bedrijven hebben er eigen afdelingen voor. Het MKB is echter afhankelijk van een REACH-specialist.

Wat doet een REACH deskundige?

Onze REACH-specialisten beoordelen, afhankelijk van uw situatie en vraagstelling, bijvoorbeeld of er voor een te importeren product REACH-registraties nodig zijn.

Voor sommige stoffen kunnen speciale REACH-autorisaties (toelatingen) nodig zijn. Een andere veel voorkomende vraag is om te beoordelen of het bedrijf voldoet aan alle verplichtingen die uit de REACH-verordening voortvloeien. Zie onze pagina compliance checks.

Het indienen van REACH-registraties of het aanvragen van REACH-toelatingen is uiteraard een van onze activiteiten als REACH-consultants, evenals het op orde houden van de registratiedossiers, zodat ze voldoen aan de regels. Wij zijn als REACH-adviseurs ook actief in het bijstaan van bedrijven tijdens of na overheidscontroles. 

Klik hier voor  contact.

Op deze pagina: